nadira;


Home About Linkies Biases FOLLOW
Disclaimer

She loves blogging, to share everything happen in her life. She is a Muslim.
Hi, Assalamualaikum. I'm 99', was a PT3 victim.
Sorry that I'm using 'aku' for those people eldest than me.


Hate me? Sure and get lost. ctrl+w
Created on 5 July 2011.
Contact


 
Tagboard



Past



Credits

Tell me if I don't credit you.

Basecode by AtinTory .
Thanks to: 1 2 3 4 5 6 7 8.


Korean Variety Show


Assalamualaikum!

Dah lama tak update blog. Rindu sena nye. Kah3 ~ Nampak mcm tipu tak? 
Sena nye dah lame nak buat entry pasal variety show tapi tu lah, malas busy sume ade. wkwk. 

Ade beberapa variety show yg aku tgh layan skrg ni. Meh sini aku nak senarikan. Hihik 

1. Running Man


Tipu lah kalau tak tau running man kan. Well, walaupun aku takde astro, tapi itu bukanlah penghalang. Aku ada internet. Bagi aku, astro lambat 2 episode. Selalunya episod baru keluar dkt SBS channel (korea channel) ahad petang and slalunya kalau dkt web yg slalu aku tgk tu dah siap dgn english subtitle, selalunya keluar hari isnin malam tp aku tgk hari selasa la. Tapi dkt astro, dia lambat dua episode. Lgpun, tk best la subtitle dia dalam bm. Rasa macam pelik je. Haha ~ walaupun aku tk paham sgt bi, tp aku cuba jugak paham.

Running Man ni dah hampir 4 tahun disiarkan. Dari 2010 lagi. Lama kannnn. Aku start tgk running man pun masa 2012. Itupun kawan aku yg bgtau sebab dia tgk dkt tv. Current cast dia Ji Suk-jin, Yoo Jae-suk, Kim Jong-kook, Kang Gary, Ha Dong-hoon, Song Ji-hyo and Lee Kwang-soo.

Dalam ni, kwang soo la yang maknae nye. Well, kalau nak ikutkan banyak lg nak cerita pasal running man ni. Kalau ada masa nanti aku nak buat entry pasal running man je ok. Stay tune! *ajet-ajet jeh*

2. Roommate


Roommate ni, variety show yg terbaru yg disiarkan di channel SBS jugak. Kenapa aku rasa mcm ayat aku skema je eh? erm erm never mind ~.~ Current cast dia Hong Sohyun, Lee Sora, Jo Se-ho, Nana, Park Bom, Lee Dong-wook, Park Minwoo, Seo Kangjun, Shin Sungwoo, Chanyeol, Song Gayeon.

Roommate nie pasal 11 orang selebriti duduk serumah. Memang semua dalam ni single lagi la yang pasti. Tu pasai la duk serumah macam ni. Aku tgk nie pun sebab ade dongwook, chanyeol ~ LOL. Roommate nie baru ada 7 episod. Mula2 aku rasa macam malas jeh nak tgk sebab mcm tk best je kan. Lepas tu aku saje je la nak tgk kot la best, huuu memang betul best. Tak sabar nak tunggu ahad ni episode 8. Hihi ~

Well, roommate nie dia cakap dorang digalakkan dating. Mean, dorang boleh start buat relationship la. Couple la maknenye kan. Dia cakap kalau sape yg dating, diorang akan hantar pi oversea trip. LOL tak leh blah betul. Rumors ada la yg cakap Park Bom dgn Dongwook tu patut dating. Well, aku tak berapa nak ship dorang sebenarnya -_- tapi hm hm tkpe lah kannn ~ sape lah aku nak menidakkan. Ekekeke 

Dalam ni, aku suka Nana-Seho, Chanyeol-Gayeon je haha sebab dorang cute je kalo same ~ Hihi

3. The Return of Superman

 
Yakkung dkt gmbr yg kedua tu. Comei kann. Hihik

Okay. Yang ni pun aku layan jugak. Tapi ni bukan disiarkan di SBS tp KBSW. Disiarkan hari ahad jugak and lepas je sejam cite nie disiarkan, KBS akan letak dkt channel youtube dorang pulak. So aku tgk kat situ jea la. 

Show nie cerita pasal ayah selebriti yang jaga anak dorang selama 2 hari tanpa mak. Haha memang best la. Current cast dia Tablo, Choo Sunghoon, Jang Hyunsung, Kim Jungtae and Lee Hwi-jae. Dalam ni anak dorang yang paling aku suka Haru, Sarang dgn Yakkung. Yakkung tu anak Kim Jungtae, dorang baru je lagi masuk, time tu episode 25. Lepas tu hari tu dgr cerita dorang nak behenti shooting. Sedihhhh T.T Tak tau sebab ape. Last dorang shooting nanti masa episode 31.

4. We Got Married

Haaaa variety show yg nie macam mengarut sikit tp aku tgk jugak. haha sebab dorang kahwin olok-olok lepas tu buat mcm dah kahwin betul2, duduk serumah tp maybe time shooting je laa ~ Aku tak layan sgt sena nye sebab tkde artist yg aku minat masuk dalam ni. Aku start tgk minggu nie sebab ada couple baru. Hong Jonghyun dgn Yura (girl's day). Hensem ok jonghyun. Yura pun comel jehh ~ Lgpun aku minat girl's day sejak Yura dgn Minah datang running man ep 162 kalo tk silap. Ahaks

We Got Married ada dua. Satu yg biasa punya, satu lagi yg global edition. Global edition ni dia macam artis lelaki korea kahwin dgn artis pmpuan dari oversea. Ada yg dari China, dari Taiwan. Haa lebih kurang la ~ Tp aku tk tgk pun walaupun aku minat Heechul dgn Key. Sebab macam tk best je. So, aku pun tgk Yura dgn Jonghyun je laa ~ Ekeke ~

Oh lupa nak cakap. We Got Married nie dari channel MBC ~

Untuk couple Yura dgn Jonghyun nie paling lawak la sebab baru jmpe sejam lebih terus pergi bersanding. Mcm bongok jee ~ Haha. 

Handsome tak jonghyun? Hihihi hensem kannnnns

Jonghyun nie dah la kawan baik dgn kim woo bin. Aku memang harap sgt la woobin datang rumah dorang nanti. Haha

Setakat nie aku layan 4 variety show nie je lah. Kalau ada yang lain, nanti aku update entry baru ye. And nanti kalo ada masa aku nak update pasal Running Man punya character okay. Haha bajet jeh ada org nak baca. 

Okay bye ~ ~

Labels: , , , , , ,



Newer Post
Older Post