nadira;


Home About Linkies Biases FOLLOW
Disclaimer

She loves blogging, to share everything happen in her life. She is a Muslim.
Hi, Assalamualaikum. I'm 99', was a PT3 victim.
Sorry that I'm using 'aku' for those people eldest than me.


Hate me? Sure and get lost. ctrl+w
Created on 5 July 2011.
Contact


 
Tagboard



Past



Credits

Tell me if I don't credit you.

Basecode by AtinTory .
Thanks to: 1 2 3 4 5 6 7 8.


Kesedihan Tahun Dua Ribu Pat Belas!

Winter Ulzzang | via Tumblr

Tahun dua ribu pat belas nie meriah betul dengan ucapan Happy New Year dekat wall facebook, timeline twitter and news feed blog aku. Hm hm. sangat kecewa bila Maal Hijrah hari tu tak semeriah macam dyeorg smbut time masihi T^T hmm tidak mengapalah, aku malas nak cakap lebih2, nanti ada yang terasa.

Assalamualaikum.

Tahun nie rasa aku macam tk semangat langsung okeh nak sekolah. Cehh padahal setiap tahun pun begitu :3 Well, bila aku kena pindah sekolah ni, mulalah kalut nak isi borang tu, isi borang ni. Dah mintak sekolah khairiah, tapi tak tahu lah. Sama ada postman tak buat kerja or diaorang tgh proses lagi permohonan. 

Iyelah, ape yang aku tau khairiah nie susah nak dapat asrama je. Tapi bila tahun nie, ramai pulak yang mohon nak sekolah khairiah smpai satu kelas ade dalam 40 orang. wuuuu ~.~ Ma pun sangatlah risau, surat tak smpai2 lagi. 

Nak dijadikan cerita, hari nie 2/1/2014 aku dgn ma pergi lah skola khairiah tuu. wuu ramainya orangg . Smpai2, terus gi pejabat. Ramai jugeklah orang dekat pejabat neh . Tunggu punya lama, last-last ma jmpe jugak GPK . Hmm. Orang tu just cakap

"Tunggu surat dari JAIP. Baru boleh masuk."

Tu jea dye cakap. Oklaa, aku paham. Dyeorg sume penat. 

Balik2 jea, ma terus call abah. Cite sume2 tu. Call JAIP, tak diangkat. Aku rasa macam, apa guna telefon office kalau tk angkat orang punye call? Hiasan? And ma pulak cakap,

"Pekerja JAIP memang tak ramai. Diaorang pun banyak benda nak buat. Mestilah busy."

Oklaaaa aku terima alasan tu. And esok ma dengan abah nak pergi JAIP. Hm hm sangatlah hargai apa yang ma and abah buat utk aku. Kadang2, bila fikir balik, ini semua salah aku. Sape suruh buat kes dekat asrama? Tp memang salah aku pun. Abah dah pesan banyak kali. Jangan carik pasal.  Menyusahkan ma abah, menyusahkan diri sendiri nak belajar. Menahan rindu dekat kawan2 sekolah lama. Ahhhh sebak pulak rasa.

ok. Ini bukanlah aduan rakyat tapi ini sesi meluah. Dan bukanlah untuk meminta simpati. just untuk kenangan bg anak cucu cicit baca nanti. pun boleh.

Mintak tolong awak yang membaca wish me luck :') tk mintak lebih punn.

sekian. 

Labels: , , ,



Newer Post
Older Post