nadira;


Home About Linkies Biases FOLLOW
Disclaimer

She loves blogging, to share everything happen in her life. She is a Muslim.
Hi, Assalamualaikum. I'm 99', was a PT3 victim.
Sorry that I'm using 'aku' for those people eldest than me.


Hate me? Sure and get lost. ctrl+w
Created on 5 July 2011.
Contact


 
Tagboard



Past



Credits

Tell me if I don't credit you.

Basecode by AtinTory .
Thanks to: 1 2 3 4 5 6 7 8.


Kolej Universiti Islam Antarabangsa, Selangor (KUIS)

Large

Oh, cuti sekolah nak habis. Esok aku dah kena balik asrama. Ahhh malas tau malas? -_- Aigoo sebenarnya nk edit blog. tapi asyik postpone jea smpai la nak habis cuti. huhu, nmpaknye kene edit cuti pnjg bulan 11 or 12 la kot? LOL.

Assalamualaikum, Annyeongg ~!

Sebenarnya, cerita nie dah lame, haha tk de lah lame sangat. Hari selase tu kiteorg bertolak ke keyell ~ Kiteorg gi Cheras, bermalam dkt rumah Mak Nana dulu then esok tu baru pergi KUIS. oh, abg aku dpt masuk kat sane. Dia ambik course Tahfiz. erk, org panggil course ke? -_-

Alhamdulillah, tak sesat malam tu. Kiteorg bertolak kol 6 setengah gitu dan smpai kol 9 setengah cam tu. Sebab naik jea tol gombak, trus jem. so lewat sikit ar. tak sesat, sbb gune GPS PapaGo. HAHA ~ teringat dkt pak cik naik lori tgk dkt kereta kiteorg ade GPS. mcm jakun pulak aku tgk -_-

Sampai2 jea rumah mak nana, kiteorg trus makan. ma bawak ikan patin tempoyak. mule2 tu msj mak cik, kalo nak makan ikan patin, dtg la rumah mak nana. tp dye tak leh dtg, ade hal . huhuk ~ 

Lps makan, tgk tv kejap. tgk fear factor. tk tau la tu ulangan ke ape org bukak tv tgk jea la -_- then dlm kol 12 tu masing2 tido. 

dlm kol 12 setengah, sume tido. aku jea tk tido lagi -_- dah biase tido 4 pagi, tibe2 kene tido awal memang tk la. dok la sorang2 aku termenung. Haha last2 tertidor jugek -.-' 

Esok tu, rabu, dalam kol 8 setengah kiteorg bertolak ke Bangi utk ke KUIS. Abgde nak daftar. 

Lps siap2 jea daftar, aku, piqah dengan ma gi dewan kuliyah, ade taklimat utk ibu bapa. aku ikut jea la, dah tk tau nk gi mne dah kan. dlm sejam taklimat tu, kluar gi makan tgh hari then buat jamak zohor-asar. 

Pastu pergi dekat asrama pulak. Tggu abg de beratur utk ambik kunci bilik. lame gilaaaaaa sebab org ramai.  aku tggu dgn abah. sebab ma dgn Piqah gi toilet. tgh2 tggu tu tibe2 selipar aku putus! Boleh tahu kan mcm mne berapi nye aku. abah gelak2 jea. 

Abah ckp dkt ma, selipar aku putus. Ma pun gelak2 jea. aishhh tak sggup digelakkan. Abah suh ma tgk kot ade dkt koperasi. Ma pergi, pstu ma ckp org tu tkde jual. fahamilah, time tu mmg aku sakit gilaaa ~.~ 

Dan-dan jea abg de dah dpt kunci. Pastu, angkat brang2 abgde naik apartmen dia. oh lupa asrama dia apartmen, mcm rumah. *mmg rumah pun. Satu rumah ada tiga bilik, satu bilik ada tiga orang. not bad la kan? msti kecoh dlm rumah tu. huhu.

so, terkonyer la aku sensorang dkt bawah dgn selipar putus tu. haish ~

Terpakse aku jalan terseret-seret utk gi ke kereta. haishh -_- Masuk terus dalam kereta abah ckp "nah, guna selipar abah." oh mmg tak la besar gedabak kot. lagipun tk gi mne2 dah kot. tp sebelum tu abah ada janji nak gi ChowKit la Sogo la tp tk jd sbb nak kejar ke Along. dye naik bas kol 10 mlm. so mcm tk sempat memandangkan kiteorg kuar dari KUIS tu kol 4 petang.

mmg tk sempat lah kan.

dipendekkan cerita, kiteorg berhenti dkt RnR Genting Sempah. nak minum petang. aku duk dlm kereta sementara ma dgn piqah gi beli selipar. Haha nasib ada. Then kiteorg pun pergilah minum petang dgn gembiranya. Haha, malas nk cerita byk2. nie jea sempat tgkap gmbr 

Kiteorg smpai rumah maghrib :D

nie taman ape tah. taman ilmu kalau tk silap. tapi lawa ar yg pasti.

lawa kan? ada tasik jadian :D

leher dia patah.


Selipar nie pun kene snap sbb beli dkt genting sempah. boleh gitu? HAHA omey tk omey tk?

Labels: ,



Newer Post
Older Post