nadira;


Home About Linkies Biases FOLLOW
Disclaimer

She loves blogging, to share everything happen in her life. She is a Muslim.
Hi, Assalamualaikum. I'm 99', was a PT3 victim.
Sorry that I'm using 'aku' for those people eldest than me.


Hate me? Sure and get lost. ctrl+w
Created on 5 July 2011.
Contact


 
Tagboard



Past



Credits

Tell me if I don't credit you.

Basecode by AtinTory .
Thanks to: 1 2 3 4 5 6 7 8.


Best Friend Forever?

Large

Penat memerah otak dari tadi last-last terfikir dkt kawan baik aku sorang ni. so, aku tak teragak-agak nak update blog ber-title-kan dgn best friends forever? oh, tak pernah terfikir pulak nak buat entry jiwang karat ni. tp dah lama gila blog nie tak disentuh. 

Assalamualaikum, Annyeonggg ~!

oh sekarang busy gila. busy nak study (?) *konon2* selasa nie balik asrama, then rabu trus exam. gila kan? sepatutnya kalau exam tak leh balik tp disebabkan aku nak mengundi, aku pun balik lah. auta auta --'

Hadith Rasululah saw yang bermaksud: “ Seseorang itu adalah mengikut agama temannya, oleh itu hendaklah seseorang itu meneliti siapa yang menjadi temannya” (H.R Abu Daud).

Sejak masuk sekolah menengah ni, mcm2 jenis kawan yang aku jumpa. tapi bagi aku semua tak kena dgn aku. tak kena dgn jiwa, dgn hati aku yg keras mcm batu nie. aku rase, mcm nak kawan yg mase skola rendah dulu. lagi best. rase macam nak nangis.

nak2 lagi mule2 masuk asrama. sorang2 dok kat pondok, nangis tk jmpe kawan. series.

tp smpai lah satu hari nie, time study, aku duk lepak dgn sorang budak kelas aku ni. lps tu entah mcm mne cerita aku nak kawan mcm mne. dye pun cerita nak kwn mcm mne. smpai lah terkeluar dialog ni.

Dia: Aku tak suka kawan aku tak ingat birthday aku. tak wish pun dkt aku. ha, aku tk suke kalo mcm tu.
Aku: haa! same. aku tk minat btol kalo time birthday aku tkde org nak wish sdgkan ada kawan.
Dia: Birthday ko bila?
Aku: Lima hari bulan lima.
Dia: Hah? 5/5?

Muka dia gila terkejut. Aku angguk.
Lps tu dia gelak2, dia ckp birthday dia sama dgn aku. Hahaha, series aku ckp, time tu aku gelak smpai kuar air mata. aku pn tak tau apa yg lawak. --'

Sejak drpd tu, aku makin rapat, rapat n rapat dgn dia. smpai lah sekarang.

Kiteorg slalu merepek mengaku aku org Korea, dia org Paris. konon2nya kiteorg oversea student. puihh, kalo muntah penuh mangkuk tandas.

muka byk jerawat ada hati nak jd org korea.

pstu mengaku ayah aku president. lepas tu kalo ada kapal terbang lalu jea kat atas, msti dia ckp "Haa ayah aku, ayah aku pergi outstation. ayah aku ada dlm tu."

Aku pn tk nak kalah, smbung lagi "Laaaa msti ayah aku ada dlm tu jugak. ayah aku kata nak fly ke bla bla bla. ada meeting. ayah kite kan partner.. bla bla.."

tapi tu semua borok -.-'

nama dia?
Nur Asmiza Alyssa.
aku pggil dia Elly. dia gedik. #sweet tak? msti dye muntah kalo bace -.-

ha, kiteorg mmg gile kan DSLR. kalo nmpak pakcik2 makcik2 ckgu2 pegang dslr msti kiteorg merepek lagi. "Tgk tu, dslr aku tu.. dah la pinjam dkt aku lps tu buat mcm harta sndiri." lps tu gelak se-selok yg mgkin.

(sorry, aku curik gmbr ko satu)
haaa ni la budak yg aku ckp tdi tu. suka sgt buat tanduk dkt kepala. oh lupa nak ckp, best friend lembu jugek. hihik just kidding

Hargai sahabat kita. 

Betul lah mak aku ckp, aku nie memilih.

yep, aku memilih kawan. yg elok akhlaknya.

Bak kata pepatah Arab, “ Bersahabat dengan penjual minyak wangi, kita akan menerima percikan wangiannya, manakala bersahabat dengan tukang besi, percikan apinya akan mencarikkan baju kita.”

Large

Uhibbuki Fillah.
Assalamualaikum!

esok mengundi. hmmp

Labels: , ,



Newer Post
Older Post