nadira;


Home About Linkies Biases FOLLOW
Disclaimer

She loves blogging, to share everything happen in her life. She is a Muslim.
Hi, Assalamualaikum. I'm 99', was a PT3 victim.
Sorry that I'm using 'aku' for those people eldest than me.


Hate me? Sure and get lost. ctrl+w
Created on 5 July 2011.
Contact


 
Tagboard



Past



Credits

Tell me if I don't credit you.

Basecode by AtinTory .
Thanks to: 1 2 3 4 5 6 7 8.


Barbeque ; Kambing, Ayam dan Ikan Patin

Large

Hi, Assalamualaikum. 

*goyang2 kepala, tarik nafas lepas tarik lagii lepas, patah2 kn jari* Wahhhh baru aku bersemangat nak update blog. Muahahaha action nak watak utama saje -.- over sgt.

Hey, 2 weeks holidays. do you know it's call heaven? LOL tp bukan segalanya. tk bermakna kita cuti semuanya. solat tetap kena buat, tanggungjawab sbgai anak, student kene laksanakan jugak, ye dok? Hehe, ini mukaddimah versi ceramah sikit. bagi la kan? -.-'

Sejak arwah tok pergi (klik kalo nk bace) , tokwan selalu nak berkumpul ramai2, and buat tahlil panggil org masjid. Tengah hari semalam, alhamdulillah. Kenduri tahlil tu berjalan dgn lancar. Lps solat jumaat org yg dkt masjid trus dtg rumah. Buat tahlil sikit2, doa then makan tengah hari.

Yg perempuan, makan time org solat jumaat. Senang.

Lepas org2 masjid balik, trus kemas2. org2 di dapur semua makin busy nak prepare utk malam pulak. Malam ada Barbeque pulak! yg tu lagi heaven k. kambing ok kambing. hihik.

Macam2 cerita aku dgr. mak2 sedare semua balik. sepupu sepapat pun balik. walaupun tk ramai sgt tp cecah la 30 lebih. riuh rendah lah jugak rumah tokwan kan. dgn sepupu2 aku yg kecik main kejar2, yg sorang nie menangis, yg sorang nie main badminton. mlm2 pun sibuk nak main.

Masuk maghrib, abah azan. Masing2, sibuk ambik wudhuk. time2 mcm tu lah org nk mndi la, masing2 berebut toilet. ambik turn belake. Haha ~

Lepas solat maghrib, abah ckp baca yaasin lps tu buat tahlil ringkas. di-conduct oleh abg aku. selesai, solat isyak lps tu solat hajat secara berjemaah. teringin nak solat ramai2 mcm tu lagi. kalo hari2 kan best? Hihik ~

Selesai solat, masing2 menyibukkan diri nak prepare utk bbq. hidupkan api n buat apa yg patut sementara aku sibuk berebut remote untuk tengok Sebenarnya, Saya Isteri Dia. Dyeorg nie la, mlm2 tgk cite kartun. trus aku dgn sepupu aku rampas remote tu. #pdhal remote tkde sape pegang puns -.-

Tapi malangnya, tak tengok sangat pun. tgk sekejap2 jea sebabnya sikit2 ade jea yg memanggil ;

"Kak Qilah, tlg ambik kan air."

"Akak, cube ambik sudu dgn piring."

"Qilah, ambikkan bla bla bla."

Dgn dyeorgnya bising, mmg tak la kan nak feeling tgk drama tu. Lagi syiok tgk kerenah pak2 sedare aku membakar. hihik ~

Mereka yg berkerja keras bermain dgn api. 

Mereka yg berkerja keras makan. *tk tau mcm mne camera jd cm ni. buruk ya amat

Eli yang bibirnya seksi setelah makan 3 ketul ayam dan sekeping daging kambing. Belum kira yg ikan patin lagi. Chayokk Eli !

Abah yg sibuk promote kambing. Setiap kali masuk rumah jea msti "Kambingg kambingg." Lagaknya nak menjamu org, balik2, abah jugak yg makan. --'

Alhamdulillah. semalam siap membakar then berkemas-kemas dlm kol 12 lebih. masuk2 rumah, masing2, tidur. Pak Ndak sekeluarga balik. Pak Ngah, Pak Long, Pak Lang sekeluarga masing2 balik. family aku, mak nana, mak uda jea stay. Abah dah tak larat nak drive akibat makan kambing. Muahaha ~

Aku pulak? Siap2, kemas layan running man pulak dgn mak cik. Haha gelak sakan kiteorg. yg abande nie tk dpt tido disebabkan kiteorg gelak. dye join skali tgk, tp mcm tkde perasaan jea aku tgk. tak gelak pun. -.- pelik sungguh.

Buat pertama kalinya aku tgk running man dkt tv. selalunya tgk dlm internet jea. maklumla, rumah tokwan maju, ada byond, onehd. aku tv3 jeaa :3

Harap dpt berkumpul ramai2 lagi mcm smalam. Amin!

Labels: , , , ,



Newer Post
Older Post