nadira;


Home About Linkies Biases FOLLOW
Disclaimer

She loves blogging, to share everything happen in her life. She is a Muslim.
Hi, Assalamualaikum. I'm 99', was a PT3 victim.
Sorry that I'm using 'aku' for those people eldest than me.


Hate me? Sure and get lost. ctrl+w
Created on 5 July 2011.
Contact


 
Tagboard



Past



Credits

Tell me if I don't credit you.

Basecode by AtinTory .
Thanks to: 1 2 3 4 5 6 7 8.


Sedih manapun Lee Chong Wei, sedih lagi aku.

Tumblr_m7223g8pe31r0yfa8o1_500_large
Ada orang cakap, "kau kalau kau bukan kpopers,jangan nak ngada-ngada letak gambar mana-mana ulzzang dekat Blog kau ni !" - Aku tak menyusahkan kau pun. -

Assalamualaikum. Hello peeps, chingu and readers. #ecehh

Keh, tajuk aku memang kalau merepek, mesti tak sah. Haha ! Kenapa aku sedih ? Mgkin soalan ni dah dua tahun lepas dijawab. 

Sedih, taknak balik asrama lah. Selimut, baju-baju semua aku baru basuh tadi. Baru basuh kasut. Baru basuh telekung, sejadah. Sudah nila telekung. K, my work dah completed. Takperlu susah susah nak kelam apa semua hanya sebab tak basuh apa-apa lagi. 

Cukup Qilah, kau merepek apalagi tengah hari ni.

Sedih kan, tiga hari bercuti, rasa macam sehari je aku duk rumah ni. Semalam, lagi sedih.
Ma dah janji, nak buka puasa dekat rumah tok, tokwan. 

Tapii .. ?

Ada orang suruh ma buat ayam goreng utk seratus orang. K, mgkin lambat sikit pergi rumah tok. Sementara tggu tu, aku online, check-it-out blog org*kononnya* dan aku bosan. So, aku pun pejam mata dan TIDUR !

Pastu, abah kejut. Dah dekat kol 6. Suruh solat asar. Keh, ma cakap buka puasa dekat rumah jeh. Air mata dah bertakung. Tggu masa nak jatuh jeh. Tak tau kenapa. *Bukan tipu, bukan kelentong tp ini BENAR.

Ma cakap, kalau nak balik rumah tok, pergi smayang. Rumah tok jauh. Hari dah pukul 6. Cane nak pergi ? Aku kan baru bangun tidur, so duk termenung dulu. Ma tgk aku duk macam tu je. Abah pun cakap. "Tak yah balik lah. Buka puasa dekat rumah."

Time tu, aku dah nangis. Terus gi tandas, ambik wudhu'. Masuk bilik, kunci pintu. Solat, dan nangis sepuas-puasnya. *Aku tak tau kenapa aku beria sangat nak nangis.*

Time orang dah azan, aku masih duduk dalam bilik. Mengurungkan diri, sentap punya pasal. Sampai ma panggil, aku diam. Gedik kan aku ? Huuu "Kakak, cepatlah, orang dah azan." K, aku diam. Dah lama sikit tu, aku keluar ma ckp "Meh, makan." aku terus masuk bilik ma, masuk bilik air. *Dalam bilik ma ada bilik air.*

Ambil wudhu', dan masuk bilik semula, kunci pintu balik dannnnnnn Solat Maghrib. "Woi, Qilah takkan tak buka puasa. Tak guna kalau puasa, tak buka-buka puasa."- Along. Nasib baik ayah aku takde. Buka puasa dktluar.

Well, malas nak cerita panjang. The end-nya ialah, lepas ma, abande, adik kuar gi Terawih, aku buka pintu dan selinap kedapur. Makan. Gila tak makan ? Ada begedel wokeh. :p 

And the last, nasihat aku ; Jangan jadi macam aku. Makruh kalau lambat buka puasa.

p/s: Sambil aku ambil wudu',nak solat maghrib, aku telan airpaip sikit. Buka puasa lah jugakkan. :p

- Tak senonoh kan aku ? -

p/s1: Mgkin ma abah semua2 tu, buka puasa dkt rumah tok hari ni. Mgkin sbb tu aku selok sgt nangis semalam, sebab aku buka puasa dkt asrama, dyeorg buka puasa dkt rumah tok. Dan mgkin sebab aku, sepupu2 comel aku balik, aku tak balik, tak dpt jmpe dyeorg. 

Sad life ~

Assalamualaikum.


Labels:



Newer Post
Older Post