nadira;


Home About Linkies Biases FOLLOW
Disclaimer

She loves blogging, to share everything happen in her life. She is a Muslim.
Hi, Assalamualaikum. I'm 99', was a PT3 victim.
Sorry that I'm using 'aku' for those people eldest than me.


Hate me? Sure and get lost. ctrl+w
Created on 5 July 2011.
Contact


 
Tagboard



Past



Credits

Tell me if I don't credit you.

Basecode by AtinTory .
Thanks to: 1 2 3 4 5 6 7 8.


Holidays in Langkawi.

Tumblr_m72xala0bs1rni95qo1_500_large

Assalamualaikum.
Seperti dijanjikan, nak update pasal cuti gi Langkawi. Alhamdulillah. Benda yang aku tak tau dah dirancang oleh family. Wohoooo memang teruja gila. Macam nak suprise kat aku sikit, ahaks. Perasan habis. Abaikan keh :p

Nak kasi intro sblom gmbr sat.

Masa tu aku dkt asrama, teringin telefon abah tp dah lupa nak tnye apa. Lepas tu abah aku tiba-tiba je ckp "Neh, abah dah book hotel neh."
Aku terkejut sangat. "Hah ? Book hotel untuk apa ?" 
"Gi Langkawi 6/6 neh."Memang rasa macam nak menjeghit lompat lah.

Kiteorg bertolak pukul 6 lebih. Sampai dkt Alor Setar pukul 2 pagi so tak tau nak merempat tido mana. Then, abah sewa dkt T Hotel. Memang penuh sebab manager tu ckp org nak masuk u ke ape tah. So, ramai la. 

Keesokannya, siap-siap nak pergi UUM nak lawat Along. Oh, along aku belajar dkt UUM. So, dan-dan je makan dekat situ. Hoho lepas makan tu borak-borak kejap then blah gi Jeti Perlis. Naik feri pulak dlm pukul 2 macam tu. 

Sampai je Langkawi, angkut-angkut barang lepas tu gi sewa kereta. Sewa kereta actually RM 350 tp well ayah aku kan pakar bab bodek org so dpt lah kurang RM 330. Ayah aku nak kurangkan lagi tp org tu berkeras tak nak so tak leh buat apa. 

Tengok-tengok kereta, kereta wira yang tingkap belakangnya tak leh bukak. Lepas tu angkut barang masuk bonet kereta pstu gi check in hotel. Hotel yang abah book tu, nama dia Seaview Hotel. Sebenarnya, abande yang pilih hotel tu. Dye mmg pakar bab hotel. Macam-macam dye tuu. Book dua bilik mmg seaview betul la. Nak nak lagi abande pilih tingkat 9, atas sekali. Nampak lah lautnya.

Masuk je bilik terus solat lpstu tidur. Penat.

Kiteorg keluar maghrib nak makan lps tu jalan2 kat bandar cari cekelet. Ahaks. 

Keesokannya, hari jumaat, kiteorg kuar awal pagi sikit sbb nak gi naik cable car. Kiteorg smpai kol 10 lebih tp dpt masuk dalam kete kabel tu pukul 1 lebih. Bayangkan, lama gila kiteorg tggu turn. Dlm kol 2 dekat kol 3 tu kiteorg gi telaga tujuh tp bila abah ngan angah ckp kena naik atas, jauh so keluar balik.

Haa lepas tu singgah beras terbakar sekejap. Pastu balik hotel makan pastu tidur. Petangnya, baru pergi pantai. Kiteorg gi Pantai Chenang. Ok dah panjang. Nak post gambar pulok :P

Bergambar sakan dalam hotel bila smpai. Hehe

Ayam tidur neh. Eh salah, Tidur ayam.

Seaview kan ? Belakang tu laut.

Perjalan ke Cable Car. Di Petronas tp tepi dia ada pulak bot-bot.

Tggu turn naik cable car. Lama gilaaaaaaa .__.
Dalam cable car. Haaa ni over sikit senyum aku. Sebab masa tu tgh gelak.
With my mommy. :p

Beras terbakar lah konon.

Muka penat gila gila.




Igt nak mandi tp ma ckp sini tak de tandas. So, tak leh la :'(

Tu jea kot. Keh bai Salam. Esok nak balik hostel sudah.

p/s : Cerita ini bukan nak cakap aku nie nak menunjuk pergi langkawi or riak. Tp utk sharing-sharing. :)

Labels:



Newer Post
Older Post