nadira;


Home About Linkies Biases FOLLOW
Disclaimer

She loves blogging, to share everything happen in her life. She is a Muslim.
Hi, Assalamualaikum. I'm 99', was a PT3 victim.
Sorry that I'm using 'aku' for those people eldest than me.


Hate me? Sure and get lost. ctrl+w
Created on 5 July 2011.
Contact


 
Tagboard



Past



Credits

Tell me if I don't credit you.

Basecode by AtinTory .
Thanks to: 1 2 3 4 5 6 7 8.


Asrama tak de air selama 3 MINGGU !

Tumblr_m6vilvh9qc1rz5azfo1_500_large

Assalamualaikum.
Alhamdulillah, dah sampai rumah pukul 1 tadi. Hehe, hari nie curi-curi balik awal. Abah aku tak nak solat Jumaat dkt sekolah. *Ops, sekolah aku ada Masjid :)

Abah nak solat dkt Temerloh. So, balik awal lah. Tak de lah macam dulu. Abah kata nak jmput pukul 3 tp pukul 4 ptg baru smpai. Sedih betul

Hah bukan nak cerita pasal ni. Tapi, nak cerita pasal dekat asrama. Asrama dah tak de air dkt tiga mggu. Penat betul. -,- 

Penat sbb angkut air dari sana ke sini. Nak mandi kena heret baldi ke sekolah sbb sekolah ada air tp itupun kecik ! Banyak baju tak basuh .___. Apa tah masalah sekolah tu. 

Air kejap ada kejap tak dek. Tu masalahnyaaa. Kejap kecik kejap besor. 

Nak dijadikan cerita, pelajar aspura ni buat pulak demonstrasi. Ahaks. Lawak, tp silap tak de camera je. Kalo ada camera dah lama aku ambek gambar. Haha !

Budak lelaki, biasa lah. Rabu lepas, budak pempuan semua dah siap sedia nak beratur kat perhimpunan. Tp dkt perhimpunan, tak ramai lgsung budak laki. Kira-kira 40 org je. Itu pun budak berulang, yg tak dduk asrama. Beberapa org je ada budak asrama.

Kiteorg dah pelik. Mana budak lelaki yang lain. Pastu dgr lah dyeorg menjerit-jerit dari asrama tak tau dyeorg jerit apa tp yg pastinya, dyeorg mintak balik. Masa kiteorg zikir Asma Ulhusna tu, budak lelaki berarak dgn bawak tualanya, dgn baldinya pergi perhimpunan.

Memang tunjuk perasaan betul lah. Sampai zikir tdpun dah slow je sbb rmai yg borak bile nmpak budak laki macam tu. 

Rupanya, dyeorg nie sebenarnya dah buat sepanduk cuma tak bawak je. Dyeorg ckp esok kalo tak de air lagi, dyeorg nak bawak sepanduk. Tak tau lah pulak dyeorg tulis apa.

Lps tu warden semua bincang-bincang nak bagi balik ke tak. Last-last warden-warden cakap, tggu pengumuman pukul 1 nty sbb nak tgk dulu ada air ke tak.

Dkt kol 1 tu, ada pengumuman

"Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Perhatian kepada pelajar-pelajar asrama, pelajar-pelajar asrama tidak dibenarkan pulang kerana air dah ada."

Kiteorg bengang gile sbb dah tau, nanti air tak de balik. Puihhhh pnye warden !

Ptg tu, tgk2, air tak de lagi. 

Keesokkan harinya, Khamis, budak lelaki mogok lagi sekali. Tak dtg sekolah. Tak de dkt perhimpunan. Lps tu, tgk ketua warden, muka dah bengang. Pastu, ketua warden buka pintu kereta dan tutup hempas, drive pergi aspura. *Ha, asrama kiteorg jauh dgn sekolah :)

Ntah mnde ketua warden ckp lps tu dyeorg dtg skola pergi mandi. Tggu turn mandi dkt tandas pak guard. Sebab tandas pak guard je ada air. Kuat pulak tu -______- Pape tah skola ni.

Begitu lah ceritanya. 
Malam ni insyaAllah aku update pasal Bulan Ramadhan :)

Assalamualaikum.

p/s: best apa tgk dyeorg buat demo. Haha ! Ini dinamakan Perhimpunan Tuala 1.0 dan Tuala 2.0. Sebab apa tuala ? Sebab dyeorg bawak tuala masa demo tu.

p/s: Sekolah mana je buat mcm nie ? Haha !

Labels:



Newer Post
Older Post