nadira;


Home About Linkies Biases FOLLOW
Disclaimer

She loves blogging, to share everything happen in her life. She is a Muslim.
Hi, Assalamualaikum. I'm 99', was a PT3 victim.
Sorry that I'm using 'aku' for those people eldest than me.


Hate me? Sure and get lost. ctrl+w
Created on 5 July 2011.
Contact


 
Tagboard



Past



Credits

Tell me if I don't credit you.

Basecode by AtinTory .
Thanks to: 1 2 3 4 5 6 7 8.


Jaga Budak Pra


Assalamualaikum n Hai utk korang ! Juga selamat petang utk korang yg tgh mandi hujan di sana dan juga di sini . tak lupa juga kepada yg sedang bergosip di kedai Kak Bedah kat kedai kopi . HAHAHA
Yang tgh tgk spongebob tuu dah dah lah tu . Pergi smayang asar dulu k . Nty smbung blik XD

Okayy smalam dah post , harinie qila post lagi . Kihkihkih . Ada story lorhh ~ Tadi , kiteorg diberikan tugas utk menjaga budak-budak pra sekolah . huhu mula-mula tu , qila ckp laa kat kwn2 qila tuu , ..
"Ala Malas lahh . Tak best."

Walau ckp mcm tu , qila pergi je lah . Kang ckgu marah pulak . =.=' lps tu msuk je class pra , semua sibuk mewarna dan mengikut huruf ABC . bising tetap bising . tuu lah dyeorg pnye trademark (kot)
Lps tu , qila pown dduk ah kat meja tepi tingkap neyhh . Duduk dgn adik hanis , Razin . Budak tu pown kelas pra jugak .
Dye sibuk ikut huruf ABC tu kat dalam buku tu kann , .. lps tu dye nak pdam so dye ckp
"Nak pemadam.." lps tu qila syp je la . sbb qila tak de bwak apa2 pown kann , .. hikhik lps tu , dye mintak kat kawan sbelah dye . lupa lah nama kwn dye tuh sbb qila pown tak tau sgt nama2 bdk pra .
"Pinjam pemadam..,"Razin ckp . Lps tu , kwn sbalah dye ckp .
"Ish ! Apa lah . Pemadam pown tak dek . Miskin betul."wahaha pedas sgt sgt ayt dye nieh . Gila kecik-kecik dah pndai ckp mcm tu . Nie msti ikut akak-akak thn 6 lah nie =P

Lepas tu , dduk dkat meja Adam pulak . Bukan Adam kelas kiteorg tp Adam Kelate . HAHAHA nie nama gelaran kiteorg tahun 6 (perempuan) bagi kat adam neyh . Sbb dye nie org kelantan (kot) . 
mcm2 dye bwat lepas tu , tiba-tiba ada bnda jatuh dpn qila . atas meja tu lah kannn , lps tu pndg kat Adam Kelate tuu . Lps tu qila tnye lah . "Untuk akak ke ?"lepas tu dye ckp "Ha'ah"Wahahaha dgn riang gmbira nya , qila ambek . HAHA mmg masa tuh tgh lapar pown ==' (dye bagi Apollo . Jeles tak ? =P)

Banyak sgt bnda nye . Lps tu , Qila duk diam lagi smbil dgr dyeorg pnye cerita . Mcm2 , .. HAHA Antaranya ,..

"Wehhh Nabil , aok tengok tak citer Transformer ?"
"Tengokk ! Dekat 103 kann ?"
"Ha'ah . Koy dah cop dah . Koy yang lori tu ."
"Ohh~ Koy yang ketua dye tu ."
"Yang ketua dye tuh lori tu lah . Kawan koy dah cop yang tu."

HAHAHA . Mcm2 dyeorg nieh . 

Koy : Saya, aku
Aok : Awak , Kau
Lepas tu , Qila beralih tmpat lagi . Tapi tak tau kat mana lps tu , baru je nak duduk , sape tah yg bising-bising Nuruddin merajuk . Oh My ! Dyeorg ckp Nuruddin dkt Dapur Pra tu . Okay , Qila dgn rajinnya melangkah juga kaki ke dapur pra tuu . Igt dye merajuk dkt Gas ke ape ke , rupanya dduk bersandar kat dinding tepi pintu dapur tu jek . 
Lps tu , qila pown dduk lah sebelah Nuruddin tuu . pstu dgn buat muka baiknya , tanya lah dia .

"Nuruddin kenapa ?"
"Najmi tak nak bagi saya tengok mainan dye kakk ."
"Lahhh~ Tu jeaa . Kejap eh."
Qila pown pergilah kat Najmi lepas tu bwat muka comel . Huahaha

"Najmi , akak nak tengok mainan najmi bley?"

"Bleyy !" Najmi pown kuarkanlah dye pnye mainan tuu . Qila nak tergelak dah tgk mainan dye tuu . Angry bird je pown . Keychain angry bird tuu . Kecik sgt . Lps Najmi bagi Qila angry bird tuu , qila igt nak gi dapur pra tu tgk tgk Nuruddin dah ada dekat kerusi sebelah Najmi . Terkejut aku . 
Lepastu , qila pown bagilah angry bird tu dkt Nuruddin sbb dye kan nak tgk . HAHA

Nuruddin tnye ah kat Najmi . 

"Nape tak gantung kat beg?"

"Alaaa , tak suka lah"

Haishhh macam macam . Tapi best apa . Mula-mula tu mmg malas nak gi kat budak pra tu . huhu . Okay lah . Tu jea kot . Nnty kalau ada new story sy cerita lagii . wehehe =)

p/s : comel betul Nabil tadi . Best dyeorg neyhh ! Banyak lagi cite sbnarnya tp dipendekkan . =P

Labels:



Newer Post
Older Post