nadira;


Home About Linkies Biases FOLLOW
Disclaimer

She loves blogging, to share everything happen in her life. She is a Muslim.
Hi, Assalamualaikum. I'm 99', was a PT3 victim.
Sorry that I'm using 'aku' for those people eldest than me.


Hate me? Sure and get lost. ctrl+w
Created on 5 July 2011.
Contact


 
Tagboard



Past



Credits

Tell me if I don't credit you.

Basecode by AtinTory .
Thanks to: 1 2 3 4 5 6 7 8.


5 Hari di Triang


Assalamualaikum.
Wowwww. Wowww dah lama tak update. Kohkoh. Saja nak update. Sebab tengah free. Nak cakap, selama ni busy la tuuuu. pfft.

Sebelum cuti sekolah, kawan-kawan aku dekat maahad dulu ada rancang nak gi rumah Syera, sebab kakak dia kahwin. So nyaa, dia ajak la kiteorg gi rumah dia stay situ sampai 5 hari pulak tu. Mmg sebelum cuti dorang yang duk asrama ni asyik call jeeee. Haaa punya la nak confirm kan aku jadi pergi ke tidak. Rancangnya pagi khamis tu nak bertolak sebab dorang ada kelas lagi malam rabu tu. Tapi, tiba-tiba kelas cancel, ayah Syera pun nak beli barang mungkin, terus jemput dorang dekat maahad.

Petang rabu tu aku tido, sebab letih baru lepas balik keluar bandar dengan kawan-kawan yang dekat sekolah Khairiah ni. 5 kali jugak la Imah call nak inform dekat aku suruh kemas barang and bersiap pasal malam tu ayah dia jemput. 

Ayah Syera jemput dekat bandar je, dua kereta jemput kiteorg. Satu kereta abg Ngah Syera bawak, satu kereta lagi ayah Syera bawak. Aku naik kereta ayah Syera, dalam tu ada Syera dgn Elly. Satu kereta lagi ada Farah dgn Imah. Sampai je Triang, terus ayah Syera berhenti dekat kedai makan. Suruh makan. Semua taknak makan, sebab konon-kononnya dah kenyang laaa. Order air je, kecuali Syera. Dia makan nasi lemak. Kiteorg nak rasa je nasi lemak tu, tapi ayah Syera nampak, terus dia nak order lagi dua. 

Masing-masing cakap satu je la. Makanya, share la nasi lemak 4 orang. 

Sampai je rumah Syera, masing-masing malu je nak masuk. Masuk-masuk je, tengok pelamin dah siap. Baru hari rabu kot? Haha. Letak beg semua-semua lepastu terus siap-siap tempat tidur. Sebab sampai dalam kol 1 lebih. Tapi kiteorg tak tidur lagi. Masih lagi mood 'Macam mimpi jumpa Qilah.' dok ulang ayat tu sampai ke hari last pulak tu.

Aku, Imah, Syera. Hari kedua, khamis. Tak busy lagi masa ni.


Ayah Syera awal-awal dah pesan. "Dok rumah ni, korang nak makan, makanlah. Nak masak maggi, masak. Takde sape nak marah." dan aku dah mula teringin dan merancang, murtabak maggi.

Betul-betul kiteorg buat ruang makan jadi port harian. Sumpah, makan tak berhenti masing-masing.

Hari jumaat tu, rumah dah makin penuh, sebab sedara-sedara Syera semua balik, tidur rumah dia. Sedare dia dari Perak, Jengka 16 semua ada. Dari pagi sampai malam orang blok(orang kampung) datang menolong. Oh, dia tak guna catering, dorang gotong-royong ramai-ramai. So nyaaaa, memang meriah laaaa. Hari jumaat ni la dah mula kene tunggu turn tandas. Nak-nak lagi maghrib. Phewwww. Macam raya tauuu.

Ini hari jumaat. Orang dah ramai. Kami pun dah busy buat kerja..sangat.

Jumaat malam ni, abg de Syera pun sampai, dia kerja dekat Selangor. Tapi tak borak-borang sangat lg dengan dia, pasal masing-masing busy. Ingat akad nikah malam jumaat tu, rupanya tidak. Pagi sabtu baru akad nikah.

Gambar akad nikah lupa pulak nak letak dekat phone. So nyaa, gambar kiteorg bergalok dekat pelamin ada laaa. huahuahua


Dari kiri, Imah, Farah, Syera, Nurul, Aku, Elly

Oh Nurul tu bukan stay sekali dengan kiteorg. Dia sedare kepada mak su Syera so nya dia dijemputla sekali. 


Ni dengan pengantin. Hensem bukan abg iparnya? hee

Sebelah Imah tu adik Syera 


Malam lepas majlis tu, tolong orang kemas-kemas, lepastu makan malam, lepastu tengok tv sambil tengok pengantin bukak hadiah. 

Lepastu, dalam kol 11 lebih tu semua dah tidur. Kiteorg berlima je tak tau nak buat apa sebab tak ngantuk lagi. Sebab petang majlis tu kiteorg dah tidur hahahahahahaha. sempat lagi tuuu.

Dok melepak lah dekat meja makan tuuu. Dok makan kerepek tak berhenti. Melepak dengan abgde dgn tok cik Syera. Malam ni la dapat kenal abgde sebenar-benarnya. Nak cakap kenal sgt tu, takdelaaa. Tapi, nak cakap betul la apa yang Syera cerita sebab sblm ni Syera ada ckp abang dia nie tegas. Tapi lawak jugaaa. Malam ni la rasa macam datang kem sahsiah diri je rasa. Hahaha. 

Makanan banyak gila dekat sini, sampai kena paksa dengan abgde makan. Ayat dia, "baik ko makan, kalo tak aku terajang kang." perkataan terajang mmg tak sah kalau tak sebut.

Abangde n Tok Cik dia nasihat kat kiteorg belajar rajin-rajin. Takpayah berpakwe sangat laaa, n macam-macam. Kalau nak cerita ni panjang. Panjang sangat sebab duk melepak kat situ dari pukul 1245 sampai kol 2 pagi. haaa kalau masuk ikut telinga kanan, kuar telinga kiri jugak tak tau la nak cakap ce mana. 

Tok Cik dia duk pangkor. Cerita macam-macam pasal pangkor, membuatkan masing-masing yang mendengar teringin sangat nak gi pulau pangkor. Best je rasa bila dengan tok cik bercerita. 

Ini malam last. Tengok tv sama-sama. Oh, pelamin tak kemas lagi. 


Masa tengah lepak-lepak dengan tok cik n abgde tu, aku tak tau kenapa tok cik panggil aku cakap 'Intan Baiduri, awat hang kecik sangat?' masa tu aku tak tau nak bg respon apa, terus aku sengih then masuk bilik, cerita dekat Elly. Tapi masa tu aku dengar 'Hitam Baiduri' bukan 'Intan Baiduri'. lolz

Bila ditanya kenapa Intan Baiduri, tok cik kata, "Biarlaa, Intan carik sebab kenapa Intan Baiduri." sampai abgde yang panggil aqilah pun dok terikut panggil Intan jugak. jadah betollllll hahaha. Dalam kol 2 lebih, masing-masing masuk bilik tidur ~~

Esok tu, tengah sarapan, abgde tak habis-habis lagi panggil Intan (sebab suruh paksa makan). Abgteh (kembar abgde) yang dengar tu macam.. "Intan.. apa nama dia?" lepastu gelak-gelak.



Ini pagi last dah. Hari ahad. Tolong kemas mana yang patut. Mostly kemas dapur la yang pasti. Pasai kami je yang duk dekat dapur ni ha, mengunyap sambil melepak. kohkoh

Tengah hari tu, makan-makan, lepastu salam-salam. Masa makan tu syera tak makan sekali, dok termenung je sebelah aku. Sedih dah rasaaa tuu. Aku tegur dia, dia sengih kejap, lepastu termenung semula. 

ni time nak balik dahhh. 

Oh lupa nak cakap. Kiteorg tumpang abgde je, sebab dia nak balik Selangor dah. 

Masa salam tu laa, sebak sangat hati ni. Sekali jumpa, terus 5 hari. Mana tak sebak kan bila nak berpisah tuuu. 

Abgngah Syera: Kenapa nangis ni, cuti nanti jumpa la dekat sekolah
Elly: Laaa, qilah bukan satu sekolah dah dengan kitorang.
Abgngah  Syera: Alaa takpe takpe. Belajar rajin-rajin, nanti boleh jumpa dekat university nanti sama-sama.

Ayat last tu, buat aku lagi sebak tuuu. Menusuk kalbu sangat. Taktau kenapa. Lepas salam Syera, memang tak pandang dia dah, kalau tak banjir terus. huaaa T.T

Bukan senang nak jumpa lagi dengan dorang ni. Nak-nak lagi tengah sekolah macam ni, duk asrama pulak tu. Allah dah temukan aku dengan kawan-kawan aku, bersyukur sangat. Alhamdulillah. May our friendships last till forever, insyaAllah. Lepasni, kalau takde halangan, kenduri akak Imah pulak. Kalau time dorang tak balik (dekat asrama), kenduri abgde pulak laaa haahhahahahaha. 

Duk rumah Syera, aku tertanya jugak macam mana dia hidup, sebab line takde sangat. Line celcom je kuat. Line maxis tak kuat sangat. Kiteorg masing2 guna internet maxis, so nya dok letak je hp dekat tepi tingkap setiap kali nak update moment. Hahahahahaha. Itupun pagi-pagi baru dapat. Dalam kol 1-2 gitu. Duk rumah ni memang terasa dilayan macam family sendiri. Macam dah kenal lama padahal baru jumpa. Niat nak datang lagi tu adaa. Bersiap sedia laaaa.

Lepastu baru teringat, murtabak maggi lupa nak buat TT.TT




Labels: , ,



Newer Post
Older Post