nadira;


Home About Linkies Biases FOLLOW
Disclaimer

She loves blogging, to share everything happen in her life.
Hi, Assalamualaikum. I'm 99' liner, was a PT3 victim.
Sorry that I'm using 'aku' for those people older than me.


Hate me? Sure and get lost. ctrl+w
Created on 5 July 2011.
Contact


 
Tagboard



Past



Credits

Tell me if I don't credit you.

Basecode by AtinTory .
Thanks to: 1 2 3 4 5 6 7 8.


Jamuan Kelas + SPM 2016



Assalamualaikum. Huhu dah lama gila gila kot tk update hahahahaha. Tuptup setahun last update. Banyak sgt cerita nak share.

30/11/2016, hari rabu, tamatnya SPM 2016 bg pelajar sekolah aku. Last paper kiteorg ekonomi asas. Ada yang dah merdeka awal. Kiteorg tiga kelas je baru habis 30hb tu. Macam-macam kesah sebelum exam eko tu disebabkan gap exam eko tu lima hari. Pikir eko mesti cemerlang terbilang gila ah sebab banyak hari lagi boleh fokus. Tp sangkaan tu meleset sama sekali. Aku tewas. Hahahahahah. Over kan.

Aku duk rumah tiga hari. Ahad malam sebelum paper eko tu kiteorg sempat lagi buat jamuan kelas. Paling tak boleh bla kiteorg bincang mula2 tu nak buat dekat rotarium. Konon mewah sikit aaa nak makan steamboat lah apa lah. Lepastu bincang punya bincang duit kelas pulak tak cukup. wahahahahaha. Cancel terus. Disebabkan kami taknak tambah duit banyak2. Bincang dekat group whatsapp je. Last2, jamuan kiteorg dekat Restoran Terapung. Bincang lagi konon2nya nak makan ikan patin lah siakap tiga rasa lah apalah kan. Sekali tak cukup duit lagi hahahahahahaha.

Last2 menu kiteorg tu tomyam + paprik + telur dadar. Hahahahaha. Comel jeee menu tu kan.



Best sangat time ni. Selama ni kiteorg bukannya masuk sangat ngan diorang hahahaha. Nak-nak lagi antara budak laki dgn budak pmpuan, budak pmpuan asrama dgn budak pmpuan luar. Ade je yg tk sebulunyaa. Hahaha. 

Paling best bila main tukar-tukar hadiah. Sporting je seme.


Paling best satu kelas datang. Tak pernah bergambar cukup 29 orang. Wahahaha. Gmbr dkt majalah sekolah pun tk pernah cukup hahahahahahahaha. 



Lepas jamuan hari ahad, hari isnin aku balik asrama. Sebab hari rabu dah nak exam eko. Kononnya taknak bawak phone laa kan sebab dah membazir masa tiga hari dekat rumah takde buat apa, kononnya nak balik asrama tak nak bawak phone la kann. Kononnya.

Balik je asrama, masuk bilik study aku tgk dorang tgh hadap laptop, tgk drama scarlet heart dgn cite suzy dgn kim woo bin tu. Yang lain ada yg tgh dgr lagu, tgh charge phone, layan whatsapp. Ya Allah aku mcm... kenapa laaa aku tak bawak. So, masa tu aku ckp dkt diri sndiri, jom study. Ko tak study apa apa lagiii.

Masuk bilik sebelah bilik study, ada yg tgh selfie lagi tuuu. Malam tu seme main phone aku macam.... kenapa aku tak bawak phone.. hahahahah. series semua main phone, buku dekat depan mata. ha kau. kejap main, kejap study. Tak boleh bla betul.

Malam tu kiteorg buat mannequin challenge la apa la. Lepastu lepas isyak fly carik makan. Yela, lapa kot. Balik tu lepas makan, terus study. Lah sangat.

Malam sebelum paper eko, fly lagi. Tapi kiteorg yg nak ambik exam eko esoknya tu tak join la kononnya kiteorg kena baca buku. So nya mereka yg tak exam je gi keluar carik makan hahahaha. Oh dorang yg dah habis exam ni tak balik lagi sebab hari jumaat tu terus nak gi rombongan ke Perak. Oh nanti aku update pasal pergi Perak pulak. 

Series banyak kenangan dekat asrama. Walaupun aku baru masuk asrama time trial haritu. Tapi banyak sangat kenangan. Pahit, manis seme ade. 

Lepas habis paper eko kol 4.30 petang, terus mairak ajak bergambar acah baling beg lah panjat koridor kat tangga lah. Lepastu kiteorg buat mannequin lagi hahahahah. adoiii punya laa bahagia nya dah habis spm. 


Aku dan Mairak. Acah kan hahahaha.



Ni lepas paper eko. Habis dah spm. Dgn cikgu Sarimah.

Ni sebelum ekonomi asas kertas 2. Bal yang pakai baju kurung tu, dia dah habis exam lama dah. Cuma ayah dia baru nak ambik hari rabu tu. Nak balik dah tu.

Bila dah habis paper eko kertas 2 tu, rasa sebak jee. Padahal rasa tak layak pun nak sebak beria sebab aku takde la usaha sangat mcm student lain. Effort aku taklah sepenat lelah dorang. Tapi tulah, sebak kot.

Walaubagaimana pun, kami bukan lah rasa habis spm freedom segalanya. Tak rasa merdeka sangat pun. Cuma bahagia dan meraikan yg, sekurang-kurangnya spm (yg ditunggu-tunggu) dah habis, dan cuma tunggu result je tahun depan. Huhu. Harapnya semua cemerlang terbilang lah belaka kan. 

Mungkin tahun depan ada yang nak sambung STAM, ada yang nak kerja, ada yang nak sambung U terus lepas dpt result. Tak tau hala tuju masing-masing. Hanya selamat maju jaya yg aku nak ucapkan. 

Maka, tamatlah batch 90-an di alam persekolahan. Kiteorg last batch. 99' liner giteww. 

nanti aku update trip to Perak wahahahaha. ntah bila tah nak update ><




Newer Post
Older Post